dissabte, 30 d’abril del 2011

Pel·lícula: Stalingrad

TÍTOL ORIGINAL: Stalingrad

ANY 1993

DURADA 135 min.

PAÍS: Alemanya


DIRECTOR: Joseph Vilsmaier

GUIÓ: Johannes Heide, Jürgen Büscher, Joseph Vilsmaier

MÚSICA: Norbert J. Schneider

FOTOGRAFIA: Joseph Vilsmaier

REPARTIMENT: Dominique Horwitz, Thomas Kretschmann, Jochen Nickel, DanaVavrova, Martin Benrath, Sebastian Rudolph

PRODUCTORA: Coproducció Alemanya-Suècia

Gènere bèl.lic | II Guerra Mundial. Cinema èpic


Fantàstica pel·lícula alemanya, que ens trasllada a la ciutat de Stalingrad enmig del seu setge per part de les tropes alemanyes, italianes, romaneses i d’altres.

La pel·lícula mostra l’aventura d’uns soldats del 6é exèrcit alemany, on després de lluitar a el Alamein, són traslladats al front oriental, per lluitar contra els soviètica a la ciutat de Stalingrad.

Valoro molt positivament aquesta pel·lícula ja que enfoca la batalla des del punt de vista alemany, fet molt positiu ja que sempre la majoria de pel·lícules de la II guerra mundial, estan enfocades des de una perspectiva dels aliats.

A més històricament és molt fiable, ens mostra molts detalls de la batalla, com per exemple la col·laboració no oficial entre russos i alemanys, també podem veure els general alemany Von Paulus, la utilització d’armes soviètiques per part dels alemanys, ja que aquestes eren més precises, i sobretot ens fa veure la progressiva debilitació del 6é exèrcit atrapat dins la ciutat, a través del augment de les fams, del caos i el desordre, fins el moment en que les tropes alemanyes es rendeixen juntament amb el mariscal de camp, Von Paulus, el primer mariscal de la història alemanya que es rendeix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada