dissabte, 30 d’abril del 2011

Pel·lícula: Enemic a les portes


TÍTOL ORIGINAL: Enemy at the Gates
ANY 2001

DURADA 133 min.


PAÍS: França


DIRECTOR: Jean-Jacques Annaud

GUIÓ: Alain Godard & Jean-Jacques Annaud

MÚSICA: James Horner

FOTOGRAFIA: Robert Fraisse
REPARTIMENT: Jude Law, Joseph Fiennes, Rachel Weisz, Ed Harris, Bob Hoskins,Ron Perlman, Eva Mattes, Gabriel Thomson, Matthias Habich, Sophie Rois, IvanShvedoff, Mario Bandi, Hans Martin Stier, Clemens Schick, Mikhail Matveyev,Alexander Schwan

PRODUCTORA: Coproducció Alemanya-GB-Irlanda-EUA; Paramount Pictures /Mandalay Pictures va presentar a Repérage Production

Gènere bèl.lic | II Guerra Mundial. Basat en fets reals



L'enemic a les portes, és una enfocada en l'aventura d'un dels franctiradors més famosos de la història, Vasili Záitsev.

Aquesta pel·lícula, tot i no ser d'un rigor històric excepcional, ja que es basa en la figura de Vasili i les seves anèctdotes, moltes d'elles llegendes; si que ens mostra la batalla amb uns bons efectes cinematogràfics, que ens introdueixen en l'atmòsfera de la guerra.

Durant la pel·lícula podem veure el seu duel amb el franctirador alemany, Erwin König, encarregat de assesinar a en Vasili, tot i que aquest suposat duel no esta del tot demostrat.
Tot i els suposats mites que ens mostra la pel·lícula, és una bona pel·lícula per entendre l'atmosfera que rodejava la batalla de Stalingrad, i és força recomonable per qui vulgui estudiar la batalla o per qui vulgui passar una bona estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada